Aziatische olifant

De Aziatische olifant is na de Afrikaanse olifant het grootste landdier op aarde. Met een schouderhoogte van 2,5 tot 3 meter en een lengte van 4 tot 6 meter heeft de Aziatische olifant een indrukwekkende omvang. Het enorme gewicht van de Aziatische olifant, van 2.000 tot 5.000 kilo wordt gedragen door vier zuilvormige poten met zachte steunkussens. Hierdoor kan de Aziatische olifant zich nagenoeg geruisloos voortbewegen. De wetenschappelijke naam voor de Aziatische olifant is Elephas Maximus (Latijn), wat ‘grote bult’ betekent. Deze naam verwijst naar de bolle rug van de Aziatische olifant. De vrouwtjes bij de Aziatische olifant hebben geen slagtanden. Daardoor worden ze dus niet om hun ivoor bejaagd, maar worden ze wel gevangen om te temmen.

Vrienden van de Olifant komt voor de Aziatische olifant op door onder andere zijn leefgebied te beschermen en stroperij en handel in ivoor te bestrijden. Wij zijn de enige organisatie die zich specifiek inzet voor olifanten. Om de hulp niet te versnipperen hebben wij gekozen voor steun aan concrete projecten, waarvoor we samenwerken met buitenlandse collega-organisaties.

Meer weten over onze hulp aan de Aziatische olifant? Bekijk dan onze projecten of kom in actie.