Ivoorhandel

Ivoor is het harde, witgekleurde materiaal afkomstig van de slagtanden van onder andere olifanten. Ivoorhandel was een van de oorzaken van een sterke daling van het aantal olifanten. Om de ivoorhandel te ontmoedigen werd in 1989 iedere handel in ivoor verboden. Nog steeds worden olifanten echter bedreigd door ivoorhandel, illegale jacht en stroperij.

Vrienden van de Olifant zet zich dan ook in voor de bestrijding van ivoorhandel bij Afrikaanse en Aziatische olifanten. De bestrijding van ivoorhandel doen wij bijvoorbeeld door het opzetten van projecten in samenwerking met lokale partner-organisaties. Zo hebben we een peetouderproject in Sri Lanka en Kenia, waar jonge weesolifantjes worden opgevangen en verzorgd. Daarnaast bestrijden we de ivoorhandel door ons Azië Fonds en het Afrika Fonds en beschermen we de olifanten dankzij onze bestrijders en Askari’s.

Jij kunt ook een bijdrage leveren aan het bestrijden van ivoorhandel. Zo kun je een olifantje adopteren, onze fondsen steunen, vriend worden, een gift doen of vrijwilliger worden. Maar ook met de producten in onze webwinkel kun je de ivoorhandel tegengaan en olifanten steunen.

Bekijk direct wat jij kunt doen of neem contact met ons op.