Kinderen komen in actie!

Vind jij olifanten ook zo bijzonder? Het is het allergrootste landdier ter wereld. De olifant is heel sterk maar ook enorm kwetsbaar! Olifanten worden enorm bedreigd. Stropers doden olifanten vanwege hun mooie slagtanden. Als de moeder gedood is kan een baby-olifantje alleen komen te staan. Boeren breiden hun akkers uit en pakken het leefgebied van de olifanten af waardoor olifanten nog maar weinig ruimte hebben. De boeren verjagen de olifanten waardoor kleine baby-olifantjes soms de kudde niet kunnen bijhouden en alleen achter blijven.

Er worden nog steeds veel baby-weesolifantjes gevonden die het zonder hulp niet zullen redden. In de natuur worden baby-olifantjes liefdevol verzorgd en beschermd door hun moeder. Wanneer een baby-olifantje alleen is en niet wordt gevonden zal het olifantje het niet redden en dood gaan. Het olifantje heeft geluk als het wordt gevonden.
1 op de 3 baby-olifantjes op Sri Lanka dat z’n moeder verloren heeft sterft door melkgebrek, uitdroging of verwondingen. Een kostbaar leventje dat gered kan worden in een speciaal Olifantenziekenhuis. Er wordt nu heel hard gewerkt aan het bouwen van het Olifant Ziekenhuis. Als alles volgens planning verloopt zal dit speciale Olifanten-ziekenhuis in de zomervakantie 2016 klaar zijn. Daarna is er hard geld nodig om ervoor te zorgen dat de dierenartsen hun werk kunnen doen. Er moet voldoende voorraad van medicijnen, verband, infuus en instrumenten zijn zodat zij de olifantjes de noodzakelijke medische zorg kunnen geven of een operatie kunnen uitvoeren die het leven van de baby-weesolifantjes kan redden.

Jij kunt helpen door aandacht voor de weesolifantjes te vragen.
Dit kan door een leuke actie te bedenken of een spreekbeurt te houden. Vertel je klas meer over de weesolifantjes en waarom het zo hard nodig is dat de weesolifantjes gered moeten worden. Als het zo doorgaat zijn olifanten over een aantal jaren uitgestorven. Misschien wil je juf of meester na afloop van je spreekbeurt zelfs wel samen met je klas een actie organiseren voor het Olifant Ziekenhuis, of zelfs met de klas een weesolifantje adopteren! Bedenk met je klasgenoten een goede actie om de weesolifantjes te helpen. Laat ons weten hoe het is gegaan zodat wij aandacht aan jullie actie kunnen geven op de website of Facebook-pagina van Vrienden van de Olifant. Degene die met zijn actie het meeste geld inzamelt krijgt voor één jaar een peetouderschap van een baby-weesolifantje cadeau.

Misschien vind je het leuk om een sponsorloop te organiseren, of ga je cupcakes bakken, lege flessen verzamelen, auto’s wassen. Of heb je nog speelgoed dat je toch niet meer gebruikt dat je zou kunnen verkopen. Je kunt je actie aanmelden door ons een e-mail te sturen naar info@olifanten.org of via de website van ‘GeefSamen’: http://www.geef.nl/acties
Je kunt de donaties ook overmaken op de rekening van Vrienden van de Olifant: NL68 INGB 0000 221120. Vergeet dan niet je naam en e-mailadres erbij te zetten zodat we jou kunnen bedanken.

De sluitingsdatum voor de kleur-wedstrijd is 1 november 2016. Er hebben 5 kinderen aan de kleurwedstrijd meegedaan. Wij vonden iedere inzending heel goed en konden niet kiezen welke kleurplaat het mooist was. Daarom hebben we besloten om hen allemaal een leuke prijs te geven. Zij hebben de Olifantenkalender en het spel ‘Matriarch’ toegestuurd gekregen.
We wensen hen er veel plezier mee!

Met dank aan Gerdi Wind die deze leuke tekening heeft gemaakt! Breng een bezoekje aan haar website om haar werkzaamheden te bekijken.

Hieronder de kleurplaten die wij hebben ontvangen.
De eerste kleurplaat is van Christie; 12 jaar.

De volgende kleurplaat is van Jeroen; 6 jaar.

Kleurplaat van Robin; 7 jaar.

Kleurplaat van Macy; 10 jaar.

Kleurplaat van Ine; 13 jaar.