Love & Bananas

Vrienden van de Olifant heeft de eer om de Nederlandse premiere
van de hartverwarmende film LOVE & BANANAS te mogen verzorgen.

De film zal op 23 augustus in Cinema Floralis, Floralisplein 69, 2161 HX Lisse, vertoond worden.
LEK CHAILERT IS TIJDENS DE VOORSTELLING PERSOONLIJK AANWEZIG.

TOEGANGSKAARTEN zijn € 10,- per stuk en te bestellen via de e-mail: info@olifanten.org
Op werkdagen wordt er dezelfde dag gereageerd op de e-mail.

Vanaf 20.00 uur worden de bezoekers verwelkomt en is er de gelegenheid om persoonlijk aan Lek Chailert vragen te stellen. Rond 21.00 uur begint de voorstelling. Na de film is er de gelegenheid tot napraten.

Reddingen van olifanten in Thailand zijn zeldzaam, onvoorspelbaar en vaak levensbedreigend. Na een voorbereiding van 2,5 jaar, gaan actrice Ashley Bell en een team olifantenredders, onder leiding van de wereldberoemde Aziatische olifantenbeschermer Lek Chailert, op een uitdagende missie ruim 770 km door Thailand om Noi Na te redden; een 70-jarig gedeeltelijk blinde olifant die misbruikt wordt in de toeristen-industrie.

Er wordt te gemakkelijk gedacht over de benarde toestand van de Aziatische olifanten. Toeristen maken nog steeds gebruik van olifantenritten en houden hiermee deze weerzinwekkende industrie in stand. Een ritje op de rug van een olifant wordt gezien als een groots avontuur, maar voor de olifant is zo’n rit een ellendige lijdensweg. Wat voor leed aan een olifantenritje vooraf gaat weten de toeristen vaak niet. Of willen daar niet over nadenken. Olifanten in de toeristenindustrie lijden hun hele leven. Vaak is dit aan de buitenkant niet direct duidelijk zichtbaar.

Terwijl je de mensen die de olifant redden onvermoeibaar aan het werk ziet, zet de film je aan het denken over het leed dat de olifanten aangedaan wordt. LOVE & BANANAS laat zien wat er gedaan kan worden om het uitsterven van de Aziatische olifanten te voorkomen.


Lek Chailert is een kleine vrouw met een tomeloze inzet en passie voor olifanten. Zij komt op voor het welzijn en de rechten van de Aziatische olifant. Twintig jaar geleden heeft Lek ‘Elephant Nature Park’ opgericht waar zij en haar team olifanten opvangen en verzorgen die hun hele leven hebben gewerkt in de toeristen- en houtkapindustrie. Lek blijft strijden om mensen wereldwijd bewust te maken van de problematiek en zij moedigt andere Aziatische landen aan om op een verantwoorde wijze met de olifanten om te gaan.

Word Beschermer en steun de olifanten in Elephant Nature Park.