Candlelight for Elephants

Op 4 januari 2020 wordt CANDLELIGHT FOR ELEPHANTS georganiseerd. Een kaarslichtwake over de hele wereld om de olifanten te gedenken die hun leven in gevangenschap hebben geleden en uiteindelijk in 2019 zijn overleden.

Vrienden van de Olifant zal in het bijzonder Tiriki eren en voor haar een kaarsje aansteken. De uitgemergelde bejaarde processie-olifant, die haar hele leven is uitgebuit en geëxploteerd. Haar leven was een hel vol marteling en wreedheden. Tiriki heeft nooit gekend hoe olifanten met hun soortgenoten in groepsverband in de natuur behoren te leven. Tiriki’s trieste leven is helaas geen uitzondering. Er leven in Azië nog talloze olifanten onder vergelijkbare schrijnende omstandigheden, die recht hebben op een beter leven.

Wereldwijd staan verschillende natuurorganisaties op 4 januari stil bij het verlies van olifanten zoals Tiriki. Doe mee met de kaarslichtwake. Steek op 4 januari een kaarsje aan voor een olifant die in gevangenschap heeft geleefd en dit jaar is overleden. Maak een foto van de kaarslichtwake en stuur deze naar #Vigil4Elephants met een tag naar #SamWhincup, mede-organisator van Vigil 4 Elephants. Van de ingezonden foto’s zal een video worden gemaakt.