Corona virus heeft grote gevolgen voor olifanten in Elephant Nature Park

De gevolgen van het Corona virus treft o.a. de voedeselvoorziening en verzorging van heel veel olifanten die onder de zorg van Elephant Nature Park vallen. Denk daarbij aan de zwakke, gehandicapte en zieke olifanten die gered zijn uit de toeristenindustrie.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in China, is het bezoekersaantal in ENP met ruim zestig procent gedaald. Het aantal annuleringen was nooit eerder zo hoog. Naarmate het dreigende gevaar van het virus aanhoudt kan dit voor ENP, en de andere ruim veertig beschermingsprojecten van Lek, verstrekkende gevolgen hebben.

Per week wordt er circa 5 ton voedsel, zoals watermeloenen, pompoenen, bananen en mais in ENP bezorgd. Voor een deel van de voedselvoorziening werkt ENP nauw samen met boeren in de hele regio. Geen van de beschermingsprojecten van Lek ontvangt financiële steun van de Thaise overheid. De beschermings-projecten zijn volledig afhankelijk van donaties en bezoekers. Zonder bezoekers zijn er op lange termijn onvoldoende inkomsten om ENP en de overige beschermingsprojecten draaiende te houden.

Help ENP te ondersteunen zodat zij tijdens deze enorm zware tijden de olifanten in hun dagelijkse behoeften kunnen blijven voorzien. Veel olifanten, zoals de hoogbejaarde Yui Bua op de foto hierboven, hebben hun hele leven in de toersiten-industrie of in de houtkap gewerkt. Hun lichaam is op! Zij worden in ENP liefdevol opgevangen en krijgen de verzorging die zij zo hard nodig hebben. Deze olifanten hebben speciale voeding en medicijnen nodig. Zij hebben het recht op een fijne oude dag. Maar dat kan niet zonder hulp….

Als je in staat bent om te doneren doe het dan alsjeblieft.
Elk bedrag zal dankbaar ontvangen worden.

Geef een donatie