David Shepherd overleden (1931-2017)

Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van natuurbeschermer en schilder David Shepherd, grondlegger en voorzitter van de David Shepherd Wildlife Foundation (DSWF).

Gedurende meer dan 50 jaar heeft David zijn leven gewijd aan het beschermen van de meest iconische en bedreigde dieren in de wereld. Door zijn talent als kunstenaar te gebruiken heeft hij fondsen geworven voor hun bescherming. Hij was een bron van inspiratie voor velen. In 1984 richtte hij natuurbeschermingsorganisatie David Shepherd Wildlife Foundation (DSWF) op om iets te kunnen betekenen voor de bedreigde dieren, die hem succesvol als kunstenaar hadden gemaakt. David had een bijzondere voorliefde voor Afrikaanse olifanten en heeft hen geschilderd op diverse legendarische schilderijen zoals “The Ivory is Theirs” and “Wise Old Elephant”.

Een citaat van David was: “Wat kan een kunstenaar zich meer wensen dan zich in te kunnen zetten voor de dieren die ik heb geschilderd?”

“David’s passie voor wilde dieren en de natuur en de rol van de mens hierin, heeft hem gevormd en geïnspireerd. Hij was toegewijd, vastberaden, uitgesproken, een kampioen van dieren en de mensen die met hem hebben gewerkt om ze te beschermen. Hij zal zeer gemist worden”, zegt DSWF CEO Karen Botha.

David Shepherd is overleden na 10 weken ziekbed, aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson.