Doe niet mee aan de toeristenindustrie!!!


Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olifant. Amper een meter hoog en ze kunnen al voetballen, basketballen en schilderen. Het zijn de absolute sterren van Thailand. In de straten van Bangkok en in de olifantenkampen. Een bijna onmisbare toeristische trekpleister. Zo ook voor de jaarlijks 100.000 Nederlanders die Thailand bezoeken. Een miljoenenindustrie die de Aziatisch olifant verder met uitsterven bedreigt. Een ritje op de rug van een olifant wordt door toeristen gezien als een groots avontuur, maar voor de olifant is zo’n rit een lijdensweg. Wat voor leed aan een olifantenritje vooraf gaat weten de toeristen vaak niet.

De meeste olifanten die voor olifantenritten gebruikt worden, zijn doorgaans op jonge leeftijd in het wild ontvoerd en hebben verschrikkelijke ellende meegemaakt. Naast de dezelfde monotone rondjes die de olifant dag in dag uit loopt, is de olifant het merendeel van de dag en de nacht met kettingen vastgelegd aan een boom, een vreselijk bestaan!!!
Deze imposante dieren horen vrij in het wild te leven.

Degenen die door hun traumatische verleden niet meer in staat zijn te leven in de vrije natuur, horen in een goede opvang zoals Elephant Nature Park verzorgd te worden. Zodat zij voor de rest van hun leven een zo vrij mogelijk leven hebben.