Eerbetoon aan legendarische olifant

Een eerbetoon aan de legendarische olifant Tim die gisteren op 51-jarige leeftijd door een natuurlijke oorzaak is overleden. De enige tekens op zijn lichaam waren de afdrukken, achtergelaten door andere olifanten. Misschien waren het zijn metgezellen die probeerden hem weer op te tillen. Het leven in hem terug te duwen.

Tim was een iconische bul met grote slagtanden. Hij veroverde de harten van mensen over de hele wereld, die naar Amboseli kwamen om hem te fotograferen. Hij was een prachtige olifant en een ambassadeur voor zijn soort. Tim laat een enorm gat achter in het hart van het Amboseli-ecosysteem. Hij was een van de weinige olifanten van zijn formaat die kalm de menselijke aanwezigheid tolereerde en een gevaarlijk naïef vertrouwen in mensen stelde.

Paula Kahumba schreef o.a.: “Tim was de meest majestueuze olifant die ik ooit heb ontmoet. Waarschijnlijk de grootste tusker in Afrika. Ik voel me bijzonder gelukkig dat Tim me bij vele gelegenheden dicht bij hem heeft laten komen.” Tim heeft als grote bul veel jongen verwekt en gelukkig leven zijn genen voort in veel van de andere Amboseli-olifanten.