Godoma en Ngilai op weg naar volwassenheid.

Het was een drukke week voor de verzorgers van het weeshuis in Kenia. Zes olifantjes, waaronder Godoma en Ngilai, waren groot en zelfstandig genoeg om van de babyopvang naar Nairobi naar de opvang in Voi te kunnen worden overgebracht. Er kunnen per transport slechts drie olifantjes tegelijk in de ‘Elephantmover’, de speciale comfortabele vrachtwagen, waarmee de olifantjes worden overgebracht. Daarom hebben de verzorgers de overplaatsing in twee etappes gedaan. Afgelopen maandag werden eerst Mbegu, Ndotto en Lasayen, de vriendjes van Ngilai en Godoma naar Nairobi gebracht.

Twee dagen later zijn Godoma, Ngilai en Murit ook naar de opvang overgebracht. Godoma, Ngilai en Murit waren heel blij toen zij herenigd werden met hun vriendjes. De groep weesolifantjes onder leiding van Kenia en Panda stond beide keren al op de nieuwkomertjes te wachten om ze een warm onthaal te geven.

Godoma, Ngilai, Murit, Lasayen, Ndotto en Mbegu moeten nog een beetje wennen aan deze nieuwe stap in hun leven, maar met de hulp van de groep weesolifantjes voelen zij zich snel thuis in hun nieuwe omgeving. Mbegu en Godoma hebben hun leidinggevende rol inmiddels alweer opgepakt en begeleiden hun kleine groepje van zes binnen de grote groep.