Olifant beschermt klein meisje tegen eigen kudde

Op een lokale snelweg in India, in de buurt van het Garumara-bos, vond verleden week een verrassend incident plaats. Het gezin van Nitu Ghosh, zijn vrouw Titli en hun vier jarige dochter Ahana, waren met de scooter op weg naar hun huis nadat zij een tempel in het bos hadden bezocht.

Halverwege de weg moest Nitu stoppen omdat er een kudde olifanten de weg overstak. Na een tijdje nam Nitu aan dat de kudde was overgestoken en hervatte de familie hun reis.

De kudde bleek groter dan Nitu dacht. Er kwamen plotseling nog olifanten uit het bos die de weg overstaken.
Nitu reed bijna met de scooter tegen hen aan. Hij remde met volle kracht en verloor hierdoor de macht over het stuur, waardoor zij alle drie op de grond vielen.

Op dat moment stapte een van de olifanten naar voren en beschermde de kleine Ahana door over haar heen te gaan staan ​​en haar veilig tussen zijn benen te houden. De olifant beschermde daarmee het kleine meisje tegen zijn eigen overstekende kudde.
Een vrachtwagenchauffeur, die achter de scooter van Nitu aan het wachten was, zag wat er gebeurde en rende hen tegemoet. Anderen toeterden heel hard om de olifanten weg te jagen.

De kudde verliet snel de weg. De vrachtwagenchauffeur bracht het gezin naar een medisch hulppost. De ouders hadden lichte verwondingen, maar het kleine meisje was ongedeerd door de olifant die haar had beschermd. Zij was alleen geschrokken door het hele incident.

Olifanten in India zijn vaak in het nieuws omdat ze mensen aanvallen of omdat ze schade veroorzaken, maar dit ‘humane’ gebaar van deze olifant wint overal harten.

Bron:Kalinga TV.