Olifant verplettert jager

Een Zuid-Afrikaanse jager op groot wild is overleden nadat hij door een vrouwtjes-olifant is verpletterd, waar hij op geschoten heeft in een wildreservaat in Zimbabwe.

Theunis Botha leidde afgelopen vrijdagmiddag een jacht met klanten toen de groep per ongeluk een fokgroep olifanten van de Good Luck Farm in de buurt van het Hwange National Park belandde. Drie van de olifanten hebben de jagers bedreigd, toen Botha met zijn geweer een schot op hen afvuurde. Maar hij werd verrast door een vierde olifant, die van de andere kant kwam aanstormen. Een van de jagers schoot op de olifant nadat ze Botha met haar slurf had opgetild. De olifant viel vervolgens bovenop Botha.

Botha was gespecialiseerd in het jagen van luipaarden met zijn grote wildhonden. Hij reist vaak naar de Verenigde Staten om rijke klanten te vinden om deel te nemen aan trofeejagen in zuidelijk Afrika.

Het lichaam van Botha is zaterdag naar het Hwange Colliery ziekenhuis gebracht. Condolenties van jagers stromen binnen. Botha was nauwe bevriend met Scott van Zyl, die tijdens de jacht in Zimbabwe vorige maand door krokodillen werd opgegeten.

Bron: Zimparks en de Afrikaanse nieuwssite Netwerk24