Olifant Ziekenhuis redt levens.

In Sri Lanka is een babyolifantje levensbedreigend gewond geraakt nadat het in een explosief had gebeten dat in de mond was afgegaan. Deze explosieven worden in voedsel verstopt en gebruikt om wilde zwijnen te verjagen. Olifantjes hebben geen idee van het gevaar dat in deze voedselpakketjes schuilt en nemen nietsvermoedend het pakketje nieuwsgierig in de mond waarbij het explosief dan afgaat. Normaal gesproken zijn deze verwondingen dodelijk.

Gelukkig werd het babyolifantje gevonden en kon het worden overgebracht naar het Olifant Ziekenhuis. Dankzij het ziekenhuis heeft het diertje, na intensieve medische behandeling, een goede kans om te overleven. Eerder dit jaar werd de vierjarige Leela met vergelijkbare verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Ook zij had in een explosief gebeten. Leela heeft het overleefd dankzij de intensieve behandeling in het Olifanten Ziekenhuis.

Inmiddels is Leela voldoende hersteld en is zij onlangs vanuit het ziekenhuis overgebracht naar het weeshuis Elephant Transit Home. In het weeshuis wordt zij stapsgewijs voorbereid op haar terugkeer in Udawalawe National Park. Zonder aanwezigheid van het Olifanten Ziekenhuis waren deze babyolifantjes een vreselijke dood gestorven. Dankzij het ziekenhuis zijn hun levens gered en hebben deze olifantjes weer zicht op een positieve toekomst in één van de nationale Parken op Sri Lanka.