Olifanten marcheren voor aandacht tegen de stroperij

Je kent misschien het gezegde: ‘Een olifant in de kamer’(Iets dat je niet kunt missen). Zet je nu maar schrap voor olifanten in het winkelcentrum!

Deze week zal in het winkelcentrum Westfield in Londen een grote virtuele kudde olifanten over enorme digitale schermen marcheren, om bewustwording te creeëren voor de gevolgen van de stroperij waardoor de olifant, ’s werelds grootste landdier, met uitsterven wordt bedreigd. Gemiddeld wordt er elke 25 minuten een olifant gedood, meestal door stropers. In slechts 7 jaar is meer dan een derde van de totale populatie olifanten uitgeroeid.

De wereldwijde organisatie: ‘Global March for Giants’ vraagt iedereen om een protestmars van een virtuele kudde olifanten, die op drie continenten over enorme digitale schermen marcheren, bij te wonen. De protestmars is bedoeld om op te roepen om een einde te maken aan de stroperij van olifanten. De ‘March for Giants’ start op 23 maart in Hong Kong, wordt vervolgens voortgezet op Times Square in New York, daarna op London Stratford en in Birmingham, om op 26 maart in Manchester te eindigen.

De initiatiefnemer van dit evenement is de eigenaar van ‘The Independent’. Dit bedrijf heeft een eigen olifant met de bedrijfsnaam erop, die onderdeel zal zijn van de rondreizende digitale kudde olifanten. Er hebben zich al veel merken aangemeld om deel te nemen aan de protestmars van ‘March for Giants’, zoals ‘Givergy’, ‘Made by Riley’, ‘National Express’, ‘Ocean Outdoor’, ‘Westfield’, ‘Chantecaille’, ‘The Delta Group’, ‘BCD Travel’, en ‘First Avenue’. Elke donatie die door de deelnemende bedrijfspartners gedaan wordt, stelt de beschermingsorganisatie ‘Space for Giants’ in staat om de olifanten te beschermen.

Elizabeth Hurley en Ricky Gervais, ambassadeurs van de beschermingsorganisatie ‘Space for Giants’, steunen de campagne en hebben zich uitgesproken over noodzaak van deze campagne; “we moeten nu in actie komen, voordat het te laat is”, is hun mening. ‘Marcella’-ster Anna Friel zegt:’ “Het aantal olifanten dat wordt gedood is afschuwelijk. Ik wil geen toekomst zonder olifanten en ik zal er alles aan doen om te voorkomen dat dit gebeurt”.

De beschermingsorganisatie zet zich in voor bescherming van olifanten door het opleiden van anti-stroperij teams:de Rapid Response Teams. Deze teams zetten zich in om stroperij te voorkomen en het leefgebied van de olifanten te beschermen, zodat de olifanten veilig kunnen migreren. Sinds deze teams actief zijn in het noorden van Kenia is het aantal gestroopte gedode olifanten in de afgelopen drie jaar in dit gebied met 84% gedaald.

De ‘March for Giants’ campagne is ’s werelds eerste wereldwijd aan-elkaar-gekoppelde billboard netwerk. De protestmars is ontworpen door het creative bureau 18 Feet & Rising. De mars van de virtuele olifanten is vormgegeven en tot ‘leven’ gewekt door de bedrijven: ’Popped’, ‘Free Folk’ and ‘DOOH.com’. De vierdaagse virtuele parade vindt plaats op enorme digitale schermen die worden bediend door media-eigenaar ‘Ocean Outdoor’.

www.facebook.com/SpaceforGiants/videos/10155050557267200/?hc_ref=SEARCH