Olifanten slapen nauwelijks

Olifanten in het wild slapen nauwelijks. Dat zeggen wetenschappers die voor het eerst een studie deden naar het slaapgedrag van het grootste landzoogdier. Volgens de onderzoekers doen de olifanten gemiddeld twee uur hun ogen dicht en blijven ze daarbij vooral staan. Maar er gaan dagen voorbij dat de olifanten helemaal niet slapen.

Volgens de wetenschappers slapen olifanten daarmee het minst van alle zoogdieren.
De onderzoekers volgden ruim een maand lang twee vrouwelijke Afrikaanse olifanten in Botswana. Volgens de wetenschappers zijn de twee dieren representatief voor een bredere populatie maar is wel meer onderzoek nodig.

In gevangenschap hebben olifanten meer behoefte aan nachtrust: zij slapen gemiddeld vier tot zes uur per dag.

Bron: NU.nl