Petitie ‘Geef Buba haar vrijheid’.

LAAT JOUW STEM HOREN EN TEKEN DE PETITIE

Jaren na het instellen van het verbod om wilde dieren in een circus te houden en op te laten treden, is olifant Buba nog steeds opgesloten in circus Freiwald in Kerkrade. Buba is niet meer werkzaam als circusolifant, maar reist wel met het circus mee. Buba ziet geen andere olifanten en staat dag en nacht in een veel te kleine ruimte.

In 2015 kreeg het circus ontheffing om Buba ergens anders onder te brengen, omdat ze niet wisten waar Buba naar toe moest. Er zou gezocht worden naar een goed onderkomen voor Buba. De ontheffing loopt 30 juni a.s af. En wat dan? De situatie waarin Buba nu leeft is schrijnend.

De afgelopen jaren heeft Elephant Haven een opvang voor olifanten gebouwd in Frankrijk. De opvang is speciaal bedoeld voor olifanten die hun leven hebben gewerkt in een circus. Hier krijgen zij de rust en ruimte die zij verdienen, een zo vrij mogelijk leven. De olifanten worden professioneel verzorgd en begeleid naar een zo vrij mogelijk leven. Elephant Haven biedt een veilig thuishaven voor deze olifanten. De ideale plek voor Buba die nu alleen op kleine grasveldjes wordt ‘uitgelaten’. Buba verdient een beter leven! In Elephant Haven kan Buba een olifant zijn.

Circus Freiwald weet van Elephant Haven, maar doet niets. Minister Schouten heeft van Vrienden van de Olifant en verschillende andere dierenorganisaties brieven ontvangen, met het verzoek om Buba in Elephant Haven de vrijheid en verzorging te geven waar Buba recht op heeft. Helaas laat de reactie nog op zich wachten. Nu de einddatum van ontheffing in zicht komt, willen we vragen of je als olifantenliefhebber de petitie wilt tekenen.

Als jij ook vindt dat Buba naar Elephant Haven gebracht moet worden, vul dan onderstaande petitie in. De ondertekeningen zullen aan minister Schouten aangeboden worden, met het dringende verzoek tot actie over te gaan.

PETITIE: Buba verdient haar vrijheid

Ik vraag minister Schouten om het verbod op wilde dieren in circussen te handhaven en de ontheffing voor circus Freiwald om olifant Buba te houden te beëindigen. Buba leeft nu onder schrijnende omstandigheden en verdient een beter leven.

Elephant Haven is gespecialiseerd in de verzorging en begeleiding die zij nodig heeft. Zij heeft daar een zo vrij mogelijk leven.
Ik vraag u om Buba over te plaatsen naar Elephant Haven.

Voornaam

Achternaam

Leeftijd

Woonplaats

Land

E-mail

 Houd mij op de hoogte

Klik het vakje aan als u op op de hoogte gehouden wil worden over het verloop van deze petitie en andere beschermingscampagnes.

U ontvangt van ons een e-mail als bevestiging en de vraag of u de link zou willen delen. Hoe meer steun, hoe beter!

Bescherming gegevens
Het e-mailadres zal niet worden gedeeld met derden voor welk doel dan ook.


Foto van Buba is van Animals Today.