Seniorwees Nasalot bevallen van gezonde zoon.

Nasalot werd in 2000 gered toen zij pas 3 maanden oud was. Dit weesolifantje is slachtoffer geworden van stroperij, haar moeder is gedood vanwege haar ivoor. In het weeshuis ontving Nasalot alle liefdevolle zorg en groeide voorspoedig op. In 2004 was Nasalot, samen met Kinna, Yatta en Mulika, één van de vier oudere vrouwtjes die vanaf de opvang in Voi zijn overgebracht om de jongere weesolifantjes in de nieuwe opvang in Ithumba te begeleiden. In 2008 heeft Nasalot, samen met de groep van Yatta, ervoor gekozen om zelfstandig te leven in de vrije natuur.

Op 14 oktober jl. keerde Nasalot, samen met de groep seniorwezen, naar de opvang terug om haar pasgeboren zoon te laten zien. Omdat haar zoon klein van stuk is hebben de verzorgers hem Nusu genoemd dat ‘half’ betekent in het Swahili. Nasalot en Nusu maken het goed. Nusu is een leuk speelkameraadje voor Yoyo, Yatta’s zoon die op 5 oktober is geboren. De groep seniorwezen in Ithumba heeft met Nusu, Yoyo, Kama, Gawa en Wiva de zorg voor 5 babyolifantjes, die allen in de vrije natuur zijn geboren.

Wij zijn net als het team van Daphne Sheldrick, enorm blij en trots. Hier doen wij ons werk voor. Zonder steun van alle peetouders was het niet mogelijk om alle geredde weesolifantjes te verzorgen. Peetouders maken het verschil. Door hun bijdrage geven zij de weesolifantjes een nieuwe toekomst.