Truck met circusolifanten gekanteld

Bij een ongeval met een vrachtwagen van een circus, in het zuiden van Spanje, is een groepje olifanten op de weg terechtgekomen. Het ongeluk gebeurde op 2e Paasdag. Een van de dieren overleefde het ongeval niet. Twee andere olifanten raakten gewond en moesten met een kraan op een vrachtwagen worden getakeld.

Bronnen bij de Spaanse verkeersdienst DGT denken dat de vrachtwagen is gekanteld, nadat de chauffeur een langzaam rijdende vrachtwagen wilde inhalen. Bij het terugkeren op de rechterweghelft raakte de vrachtwagen met olifanten uit balans en kantelde. Men vermoedt dat het komt doordat de olifanten in beweging kwamen door de inhaalmanoeuvre die mogelijk ietwat abrupt plaatsvond. Volgens de berichten bleef de bestuurder van de vrachtwagen ongedeerd.

Het is nog onduidelijk waar de olifanten naartoe zouden moeten. Helaas heeft Spanje nog geen officieel verbod op het houden van wilde dieren in het circus. Dierenbeschermingsorganisaties roepen de Spaanse regering op tot het instellen van een algeheel verbod en pleiten voor goede opvang voor de dieren.