Warm welkom voor nieuw weesolifantje in ENP

Onlangs heeft Elephant Nature Park het weesolifantje Dok Geaw opgevangen. Dok Geaw is ruim anderhalf jaar oud. De moeder van Dok Geaw werd uitgebuit in de houtkapindustrie. Na haar zware gecompliceerde bevalling kreeg ze geen medische verzorging. Zij werd gedwongen om direct na haar bevalling weer aan het werk te gaan en boomstammen te slepen. Toen de kleine Dok Geaw 4 maanden oud was overleed zijn moeder aan de gevolgen van haar gecompliceerde bevalling en het zware werk. Khun Nuna Silpa-Archa heeft zich ingezet om het kleine weesolifantje te helpen door een tijdelijke adoptiemoeder voor hem te vinden. In samenwerking met Lek heeft ze ervoor gezorgd dat Dok Geaw niet in het toerisme of in de houtkapindustrie terecht is gekomen. In plaats daarvan is hij nu voorgoed in de veilige omgeving van ENP opgevangen. Khun Nuna Silpa-Archa is de dochter van de voormalige minister president van Thailand en helpt Lek regelmatig om het lot van olifanten in Thailand te verbeteren.

Toen Faa Mai, haar zus Tong Jaan en de rest van de familie de aanwezigheid van het jonge olifantje opmerkten, haastte de hele familie zich om Dok Geaw een warm welkom te geven. Het jonge bulletje werd onder begeleiding van Lek overspoeld met liefdevolle aandacht.

Om de kleine Dok Geaw te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving en aan de andere olifanten, verblijft hij ‘s nachts in het nachtonderkomen aangrenzend aan het onderkomen van Faa Mai en haar familie. Lek hoopt dat Dok Geaw op termijn zal worden opgenomen in een van de familiegroepen.