Weesolifant Deegawapi terug naar de natuur

Na bijna 7 jaar verzorgd en begeleid te zijn in Elephant Transit Home is de dag gekomen dat Deegawapi een zelfstandig leven gaat leiden in de vrije natuur. Mede door de steun van peetouders heeft Deegawapi een nieuwe kans gekregen; een onafhankelijk leven in een nationaal park, samen met de in het wild levende olifanten.


—–
Deegawapi was maar een paar weken oud toen zij helemaal alleen bij een tempel liep en naar ETH werd gebracht. Vanaf het begin was zij een vrolijk olifantje met een eigen willetje. Dikwijls zelfs een tikkeltje ondeugend. De laatste periode nam zij zorgzaam de kleine babyolifantjes onder haar hoede. Deegawapi is een heel sociale olifant die snel vrienden maakt.

Vergezeld met acht andere weesolifanten is zij op 30 maart naar het nationaal park Maduruoya gebracht. Er is het hele jaar door voldoende vegetatie in Maduruoya. Dit park ligt zo’n 250 kilometer van het weeshuis in Udawalawe. Het was een lange, spannende rit voor de olifanten. Dr. Perera en zijn team zijn een aantal nachten bij de seniorgroep gebleven om te kijken of zij bij elkaar bleven en de reïntegratie goed zou gaan. De eerste grote stap is goed verlopen. Zij hebben allen een radiohalsband om gekregen. De eerste jaren zullen zij goed in de gaten worden gehouden.

Wij danken alle peetouders van Deegawapi hartelijk voor hun steun en betrokkenheid. Peetouders maken het grote verschil!