Weesolifant Orwa terug naar de natuur

Weesolifant Orwa heeft ervoor gekozen om samen met drie andere bulletjes de laatste stap naar een zelfstandig leven in de vrije natuur te zetten. Hoewel zij nog dagelijks in de buurt van de opvang zijn, is het inmiddels duidelijk dat Orwa en zijn vriendjes de definitieve stap naar een zelfstandig leven in de vrije natuur hebben gezet.

Orwa is geboren in december 2010. Orwa was slachtoffer van de stroperij. Hij was behoorlijk ondervoed en uitgedroogd toen hij werd gevonden, waardoor er gevreesd werd voor zijn leventje. Er zijn maar weinig olifantjes die in deze slechte conditie overleven. Na zijn moeilijke start heeft Orwa zich goed ontwikkeld. Orwa is heel sociaal en bevriend met iedereen.

De laatste maanden zocht Orwa steeds meer contact met wilde bullen. Hij vond het heel spannend om vriendschap met hen te sluiten en met hen op te trekken. Orwa was regelmatig in het gezelschap van het groepje seniorwezen onder leiding van Makireti en Mutara. Hij nam soms de leiding en begeleidde de jongste weesolifantjes midden op de dag terug naar de opvang. Orwa vindt het leuk om de leider te zijn.

Mede door de steun van de peetouders heeft Orwa zijn uiteindelijke bestemming bereikt; een vrij en zelfstandig leven in de natuur samen met de in het wild levende olifanten.

Peetouders hebben met hun onmisbare steun ervoor gezorgd dat Orwa na zijn redding de verzorging en begeleiding heeft gekregen die hij nodig had en nu een zelfstandig leven kan leiden.