Wereld Rangers Dag

Over de hele wereld, van de savannes van Afrika tot de Zuid-Amerikaanse Amazone, van de tropische bossen van Azië tot de ruige natuur in Australië, voeren rangers hun essentiële werk uit als beschermers van de aarde. Naar schatting zijn er wereldwijd meer dan 100.000 reservaten, parken en beschermde gebieden, waar rangers zich dagelijks inzetten. Deze natuurbeschermingshelden hebben de belangrijke taak om de wilde dieren en de natuur te beschermen tegen de steeds gevaarlijkere wereld. Zij riskeren en verliezen niet zelden hun leven tijdens hun gevaarlijke missie. Gemiddeld vindt elke 3-4 dagen een ranger ergens ter wereld de dood. De meeste rangers zien hun werk niet als ‘werk’ maar als een belangrijke levensmissie om de aarde te beschermen tegen alle schadelijke invloeden van de mens. Zij koesteren diep respect voor de natuur en het leven en zijn vastberaden in hun beschermingsmissie.

Op Wereld Ranger Dag 2018 staat men wereldwijd stil bij alle rangers die het ultieme offer tijdens hun werk hebben gebracht. World Ranger Day biedt een kans om de essentiële missie van de rangers te ondersteunen. Dit kan zijn door middel van een milieu-campagne, of via een donatie voor nieuw materiaal en onderwijs. De dag biedt een speciale gelegenheid om hulde te brengen aan alle rangers die hun leven hebben verloren in de lijn van hun plicht.

Daarnaast worden alle rangers, die dagelijks tijdens hun missies hun leven riskeren, om de wilde dieren en de natuur te beschermen, op deze dag uit dankbaarheid en respect in het zonnetje gezet.

De ‘Thin Green Line Foundation’ de liefdadigheidsafdeling van de International Ranger Federation, is de enige wereldwijde organisatie die zich richt op het leveren van essentiële concrete steun aan rangers in het veld. De instelling zorgt ervoor dat rangers goede training, apparatuur en financiering ontvangen. Men biedt daarnaast financiële steun aan de nabestaanden van rangers die zijn omgekomen tijdens hun missie. World Ranger Day wordt georganiseerd door de International Ranger Federation.