Op bezoek bij de weesolifantjes

Peetouders kunnen hun weesolifantje bezoeken. Een bijzondere ervaring die je nooit meer zal vergeten!

Veel peetouders hebben hun petekind in de afgelopen jaren opgezocht en met eigen ogen kunnen zien dat hun peetouderbijdrage goed wordt besteed. Neem een kijkje achter de schermen en zie hoe de olifantjes groot worden gebracht.

De olifantjesweeshuizen zijn voor toeristen niet toegankelijk, maar voor de peetouders van een weesolifantje wordt er een uitzondering gemaakt. Vrienden van de Olifant moet voor het bezoek aan het weeshuis toestemming vragen. De aanvraag moet minimaal 3 weken voor de dag van het bezoek binnen zijn. Wil je jouw olifantje een bezoekje brengen, laat dit dan ruimschoots van te voren weten. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar info@olifanten.org

Het weeshuis in Zambia en het weeshuis op Sri Lanka zijn op eigen gelegenheid toegankelijk. Maar je kunt er ook voor kiezen om de reis door een reisorganisatie te laten organiseren. Let wel op dat de reisorganisatie niet de toestemming voor het bezoek aan de weesolifantjes kan vragen, dit moet door Vrienden van de Olifant gedaan worden. Het is ook niet mogelijk om met een hele bus reizigers de weesolifantjes te bezoeken. Alleen de peetouders mogen de weesolifantjes bezoeken.

Het weeshuis in Kenia heeft verschillende opvangen die zonder begeleiding niet toegankelijk zijn. Je kunt niet op eigen gelegenheid naar de weesolifantjes die verblijven in de opvangen in Ithumba en Umani. Reisorganisatie OnsKenia organiseert in samenwerking met Vrienden van de Olifant een reis naar de weesolifantjes in Kenia.