Evenementen

Olifanten in Kunst & Meer…

Zoekt u een leuk schilderij voor aan de muur of wilt u genieten van bijzondere kunstwerken, kom dan naar ‘Olifanten in Kunst & Meer’. Vrienden van de Olifant organiseert op zaterdag 30 september 2017 deze bijzondere en sfeervolle Kunstmarkt in het ‘Huis van de Buurt Stevenshof’ in Leiden.

Talentvolle kunstenaars hebben in schilderijen, tekeningen, sieraden, fotografie en beeldhouwwerk ‘de olifant’ in beeld gebracht. ‘Olifanten in Kunst & Meer…’ is heel gevarieerd, er is ook aandacht voor niet olifanten-gerelateerde kunstwerken. Laat u verrassen en inspireren!

Live muziek verzorgd door The Men-Unplugged geeft een sfeervolle bijdrage. Er zijn ook activiteiten voor kinderen, zij kunnen zich o.a. laten schminken in het kinderhoekje. Bezoekers kunnen deelnemen aan een tombola met prachtig prijzen die door de kunstenaars beschikbaar zijn gesteld.

De opbrengst van de Kunstmarkt gaat geheel naar de verzorging van weesolifantjes op Sri Lanka, in Kenia en Zambia.

Vrienden van de Olifant zal met een stand staan waar informatie wordt gegeven over de beschermingsprojecten. Er is de mogelijkheid om direct peetouder van een baby-weesolifantje te worden. Bezoekers die op de Kunstbeurs peetouder worden, ontvangen de prachtige Olifantenkalender 2018 cadeau. Er zijn olifantenbeeldjes en artikelen met een olifantafbeelding op de stand te koop.

Libertas Leiden vindt het idee van Vrienden van de Olifant een mooi initiatief. Daarom heeft de beheerster Ingrid Stegeman van het ‘Huis van de Buurt Stevenshof’ de sfeervolle ruimte aan Vrienden van de Olifant kosteloos beschikbaar gesteld. Het ‘Huis van de Buurt Stevenshof’ ligt aan de Trix Terwindtstraat, gelegen naast het winkelcentrum Stevensbloem.

De Kunstmarkt is een aanrader voor iedereen die even iets anders wilt. De toegang is gratis en er is gratis parkeergelegenheid. Het buurthuis ligt op een loopafstand van het station ‘de Vink’.
De Kunstmarkt is geopend van 11-16 uur.

De Kunstenaars die met hun werk aanwezig zijn:
* Gerdi Wind met o.a. pentekeningen. Klik hier om het werk van Gerdi te bekijken.
* Michel van Noort met olieverf schilderijen.Klik hier om het werk van Michel te bekijken.
* Willa Lubbes met sieraden en accessoires.
* Ellen Voet met schilderijen van olieverf aangebracht met paletmessen.Klik hier om het werk van Ellen te bekijken.
* Anja Voorn met foto’s van olifanten.
* Lydia Bakker met o.a. schilderijen van olieverf. Klik hier om het werk van Lydia te bekijken.
* Desiree Post met airbrush schilderijen.
* Ziya Akman met verschillende vormen van beeldende kunst. Klik hier om het werk van Ziya te bekijken.
* Anna Walters met fotografie. Klik hier om het werk van Anna te bekijken.
* Marjan Kok met beelden en verschillende kunstvormen.


Met een belangeloos optreden van The Men-Unplugged.
Klik hier om de website van The Men-Unplugged te bekijken.