Projecten

Om de hulp niet te versnipperen, heeft Vrienden van de Olifant gekozen voor steun aan concrete projecten en werken we samen met collega-organisaties in het buitenland.

We steunen diverse projecten om de olifanten in Azië en Afrika te beschermen. We steunen projecten in Sri Lanka, Zambia, Kenia en Thailand.

 • Olifant Ziekenhuis Sri Lanka

  In het Elephant Transit Home Medical Centre krijgen jonge baby-weesolifantjes specialistische medische verzorging. Afgelopen jaren overleed na de redding alsnog 1 op de 3 baby-weesolifantjes. Door intensieve hulp hebben deze olifantjes in het Olifant Ziekenhuis een grote kans op herstel. Het Olifant Ziekenhuis heeft financiële ondersteuning nodig zodat de dierenartsen de specialistische hulp kunnen bieden.


 • Peetouderproject Sri Lanka

  In Elephant Transit Home worden jonge weesolifantjes opgevangen, verzorgd en krijgen medische verzorging. Als ze na enkele jaren groot en sterk genoeg zijn, gaan ze terug naar de natuur. Door peetouder te worden geef je een Aziatisch olifantje een nieuwe kans op een toekomst.


 • Peetouderproject Zambia

  In het Lilaya Olifantjes Weeshuis worden jonge weesolifantjes opgevangen en verzorgd. Wanneer de weesolifantjes geen medische verzorging meer nodig hebben worden zij naar de opvang in Kafue National Park overgebracht waar ze dagelijks andere olifanten ontmoeten. Als ze na enkele jaren groot en sterk genoeg zijn, gaan de olifantjes naar Ngoma Teak Forest. Door peetouder te worden geef je een Afrikaans olifantje een nieuwe kans op een toekomst.


 • Peetouderproject Kenia

  In het Olifantjes Weeshuis in Kenia worden baby-olifantjes die hun moeder en kudde kwijt zijn geraakt liefdevol opgevangen. Samen met andere weesolifantjes vormen zij een nieuwe familie. Ze gaan elke dag Tsavo Oost Nat. Park in, waar ze contact hebben met in het wild levende olifanten. Als ze er aan toe zijn, zullen ze als vrije olifanten in het nationale park leven. Door peetouder te worden geef je een Afrikaans olifantje een nieuwe toekomst.

 • Aziė Fonds

  Het Aziatische Olifant Fonds steunt Elephant Nature Park, een opvang voor mishandelde olifanten in Thailand. Wie Beschermer wordt levert een belangrijke bijdrage aan het voortbestaan van de Aziatische olifanten.

 • Afrika Fonds

  Ook andere Afrikaanse olifantenprojecten hebben hulp nodig. Om de Bosolifant te beschermen en de Woestijnolifant. De aantallen van deze soorten zijn veel lager dan van de Savanne olifant. De dreiging voor uitsterven is dus vele malen groter. Het Afrika Fonds ondersteunt projecten die deze soorten willen beschermen. Askari’s helpen mee om de bescherming van deze Afrikaanse olifanten mogelijk te maken.